“Το καπλάνι της βιτρίνας” παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

  Το σχολείο μας είχε τη χαρά να παρακολουθήσει το αριστουργηματικό έργο της Άλκης Ζέη, «Το καπλάνι της βιτρίνας»,  σε σκηνοθεσία και διασκευή της Δήμητρας Λαρεντζάκη, στο Θεσσαλικό Θέατρο Λάρισας.

   Η συγγραφέας μάς μεταφέρει μέσα από τα μάτια των παιδιών στην εποχή της δικτατορίας του Μεταξά. Η Άλκη Ζέη αποτυπώνει με τρόπο μοναδικό την επίδραση ιστορικών στιγμών στη ζωή καθημερινών ανθρώπων και τη συναρπαστική πορεία που ακολουθούμε άνθρωποι και ζώα για να ζήσουμε όπως η φύση μάς προορίζει: Ελεύθεροι.

   Η θεατρική ομάδα του Θεσσαλικού Θεάτρου,   σε συνδυασμό με τα σκηνικά, τα κινηματογραφικά εφέ, την  υπέροχη μουσική και τα όμορφα κουστούμια, κατάφερε να μας μεταφέρει  στο αγαπημένο νησί των κοριτσιών, στα παιχνίδια τους ,στα όνειρά τους, στις σκέψεις τους και στους αγώνες τους.

  Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν από την παράσταση και αντιλήφθηκαν ότι τη μαγική ικανότητα των παιδιών δεν μπορεί να τη σταματήσει  καμιά δικτατορία και ότι μπορούμε όλοι να βρούμε τη δύναμη να επαναστατήσουμε ενάντια σε χειμώνες φασισμού,  που η  δημοκρατία δεν μπορεί να ζήσει.

Posted in Πολιτιστικές.