Διδακτική επίσκεψη στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας

Στο πλαίσιο της δράσης «Δρω, βάζοντας τα θεμέλια του μέλλοντός μου» οι  μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄  τάξης του σχολείου μας με τους εκπαιδευτικούς Θεοδώρα Ανυφαντή, Θωμαΐδα Κατσιούλα, Νικόλαο Καφφέ, Δήμητρα Ντάμτσιου, Χρυσούλα Ντεληθανασοπούλου και Ευσταθία Τάγκα  επισκέφθηκαν το 3ο Ε. Κ. στο 7ο ΕΠΑΛ της Λάρισας. Τους καλωσόρισε ο διευθυντής του 3ου Ε.Κ. κος  Δημήτριος Αδάμος  και στη συνέχεια  τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο σχολείο, το πρόγραμμα σπουδών του ΕΠΑΛ και τις δυνατότητες που δίνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες   για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας, από τους τομεάρχες κ. Μιχάλη Μπαλταγιάννη, κ. Παναγιώτα Ακράτου και κ. Αναστασία Κούτου.

 Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες ανέφεραν τη δυνατότητα που έχουν όσοι και όσες  φοιτούν στο επαγγελματικό λύκειο να αποκτήσουν όχι μόνο απολυτήριο  αλλά και πτυχίο με κατοχυρωμένα  επαγγελματικά δικαιώματα καθώς και τη δυνατότητα που έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους μέσω  του θεσμού της μαθητείας.  

 Με το τέλος της ουσιαστικής και απόλυτα κατανοητής παρουσίασης είχαν λυθεί όλες οι απορίες των μαθητών /τριών μας για αυτόν τον τύπο Λυκείου.

  Στη συνέχεια  τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εργαστήρια του σχολείου.  Απόρησαν με το μέγεθος του σχολείου και σχολίασαν  θετικά τον εργαστηριακό εξοπλισμό του.

Στο τέλος  τα παιδιά  αλλά και οι συνοδοί καθηγητές και καθηγήτριες  απόλαυσαν τον χυμό που είχε την ευγένεια να τους προσφέρει το προσωπικό του σχολείου.

Posted in Διδακτικές Επισκεψεις.